søndag, januar 07, 2007

Lene Kaaberbøl: Skammerens Datter

Begejsterede fans har anbefalet mig mere af Lene Kaaberbøl, så jeg kastede mig ud i Skammer-serien (foreløbig 4 bind), men jeg synes desværre bedre om Skyggeporten. Historien er sammenhængende, men lidt for enkel for min smag. Nu er det jo også en børnebog, men Harry Potter-serien holder sig jo ikke tilbage af den grund. Der er lidt for lidt af det, der suger en ind i historien her.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kan ikke si jeg er enig med deg. Jeg liker Harry Potter-bøkene, men jeg synes Skammarserien er bedre. Jeg synes dessuten det er tull å snakke om barne-, ungdoms- og voksenbøker. Altfor mange gode bøker blir plassert i bås på den måten, og når derfor ikke ut til alle som ville hatt glede av den.
Tilbake til Kaaberbøl. Jeg har lest både Skammarserien og serien om Katriona Teresadotter, og likte begge svært godt. Hun er ikke redd for la karakterene sine leve, på godt og vondt. Det er noe som ofte er en mangelvare; forfatterne holder en vernende hånd over hovedpersonene sine, slik at det verste alltid unngås i siste øyeblikk. Kaaberbøl, derimot, er ikke redd for å la karakterene sine kravle gjennom møkka. Bokstavelig talt.